Heeft u een vraag neem direct contact met ons op:

Uw Riool - Onze Zorg

Gemeentelijke spelregels Gemeente Tholen

Indien een verstopping in de huisaansluiting wordt verwacht, dient de burger zelf het ontstoppingsstuk vrij te graven en na te gaan waar de verstopping zit.

-          Zit er water in het ontstoppingsstuk? => Dan zit de verstopping (waarschijnlijk) op gemeentegrond;
-          Zit er geen water in het ontstoppingsstuk? => Dan zit de verstopping (waarschijnlijk) op particulier terrein.

Als er geen ontstoppingsstuk aanwezig is, is het de verantwoordelijkheid van de burger om de huisaansluiting toegankelijk te maken voor controle. Indien nodig kan het gemeentebedrijf ingeschakeld worden.

Wanneer de verstopping op particulier terrein is, zijn de kosten voor ontstopping voor de particulier. Indien de verstopping op gemeenteterrein is, zijn de kosten voor de gemeente Tholen.

Als de verstopping op gemeenteterrein zit, is het van belang om vooraf de gemeente te informeren. De gemeente (of de door de gemeente ingeschakelde aannemer) dient de verstopping te kunnen bevestigen en/of oplossen.

Indien op eigen initiatief de verstopping op gemeenteterrein wordt opgelost, worden de gemaakte kosten niet vergoed omdat dit niet door de gemeente gecontroleerd is.