Keuken verstopt?

Heeft u een slecht lopende keukenafvoer? Probeer dan eerst te kijken wat er allemaal niet meer wegloopt. Is het alleen de spoelbak of is het ook de vaatwasser? Heeft u een boiler of een cooker onder in het kastje staan, kijk dan of daar het water ook uitkomt. Komt het water uit de vaatwasser terug de spoelbak van de keuken in, dan zit de verstopping verderop in de leiding.
Foto van Keuken verstopt? Achtergrond lijnen
Foto van Keuken verstopt? Achtergrond lijnen mobiel

Keuken verstopping

Wat u zelf kunt controleren, is dat u in de sifon kijkt of deze schoon is. Zit het dieper in de leiding dan kunnen wij deze doorveren met een veermachine. Als de verstopping verder weg zit in een dikkere leiding dan zoeken wij buiten de hoofdleiding op, om via de hoofdleiding terug naar binnen te spuiten. Dan reinigen wij de afvoer door middel van een hogedrukmachine met water.
Wilt u helpen, dan is het goed om een riooltekening te hebben of te weten hoe de leidingen lopen, en eventueel hoe dik de leidingen zijn. Dit kan voor ons veel tijd schelen hoe wij moeten handelen: gelijk de hoofdleiding ontstoppen of via het keukenkastje met een veer erin.
Let op: Gooi geen vet door het riool, dit veroorzaakt een verstopping!
© 2024 Boers vof. Website ontwikkeld door BoersWeb