Totale verstopping?

Loopt er niks meer weg? U heeft een totale verstopping. Dan is het belangrijk om te weten of u binnen de bebouwde kom woont of erbuiten. Heeft u een pompput, IBA of septictank, dan kan het wezen dat die vol zitten.
Foto van Totale verstopping? Achtergrond lijnen
Foto van Totale verstopping? Achtergrond lijnen mobiel
U kunt aan een totale verstopping verder weinig meer zelf doen. U kunt kijken waar de leidingen lopen door middel van bouwtekeningen, of door foto’s als u het huis zelf hebt laten bouwen. Wij zoeken de leiding buiten op en spuiten de leiding dan door onder hogedruk met water. Gaat dit niet via buiten, omdat u geen voortuin heeft of om andere redenen? Dan halen wij de wc-pot eraf en spuiten of veren we de leiding door. Het heeft onze voorkeur om het via buiten te doen om het binnen zo schoon mogelijk te laten.
Heeft u last van een terugkomende verstopping dan is er meer aan de hand. Het kan dan wezen dat er ketelsteen of wortels in de leidingen zitten. Ook kan het wezen dat de leiding is afgebroken.

Pompput

Heeft u een pompput? Kijk dan of er een lampje brandt op de kast die erbij staat. Is dit het geval, dan belt u met de betreffende gemeente om dit te melden. Als de pompput in storing staat, dan loopt binnen de wc slecht of niet meer door.

Septictank of IBA vol?

Heeft u een IBA of septictank en zit deze vol, kijk dan wie er verantwoordelijk voor is. Een septictank is altijd voor uzelf. Deze kunnen wij ook voor u ledigen. Een IBA kan ook van het waterschap of de gemeente wezen. Als deze niet onder uw verantwoordelijkheid valt, dan meldt u dit bij de juiste instantie. Valt hij wel onder uw verantwoording, dan kunnen wij deze voor u ledigen.
Let op: Gooi geen vochtige doekjes of maandverband door het riool!
© 2024 Boers vof. Website ontwikkeld door BoersWeb