Riool inventarisatie

Waar loopt mijn riool, waar zit dit aangesloten, ligt er in de weg een gescheiden stelsel*?

Dit kunnen we voor u opzoeken op diverse manieren. Ook onderzoeken wij voor gemeentes, complete vakantieparken en campings om rioolvreemd water op te sporen. Alles wordt in kaart gebracht en desgewenst digitaal ingemeten.

* Gescheiden stelsel wil zeggen een schoonwaterriool, ook wel RWA genoemd, en een vuilwaterriool (VW). Wilt u bijvoorbeeld een dakafvoer aansluiten dan moet die op het RWA riool, sluit u een wasmachine aan in het schuurtje dan moet deze op het VW riool.
Foto van Riool inventarisatie Achtergrond lijnen
Foto van Riool inventarisatie Achtergrond lijnen mobiel

Rioolstelsel in kaart brengen

Weet u niet hoe de rioolleidingen lopen en zou u dit willen weten? Wij kunnen dit voor u in kaart brengen. Door middel van rioolcamera’s en een zender kunnen wij precies het verloop van de leidingen zien. Als wij het in kaart hebben gebracht, kunnen wij dit op een tekening zetten. Eventueel kunnen wij met een 3de partij alles digitaal met de satelliet in laten meten. Dan klopt de tekening volledig. Met de hand kan het iets afwijken. Ook wordt het dan volgens de juiste bestanden aangeleverd, zodat het bij gemeentes ook weer op de kaart kan worden gezet.

Putdeksel kwijt

U bent een of meerdere putdeksels kwijt? Ook dit kunnen wij voor u in kaart brengen. Als er een andere put wel in zicht is, dan kunnen wij door middel van de rioolcamera en zender de volgende put opzoeken. Als wij deze gevonden hebben, kunt u als klant hem opgraven of wij verzorgen het. Als het om meerdere putten achter elkaar gaat, moet de eerstgevonden put eerst opgegraven worden, voordat wij naar de volgende put kunnen gaan.
© 2024 Boers vof. Website ontwikkeld door BoersWeb