Septictank of IBA vol?

Heeft u een IBA of septictank en zit deze vol, kijk dan wie er verantwoordelijk voor is. Een septictank is altijd voor uzelf. Deze kunnen wij ook voor u ledigen. Een IBA kan ook van het waterschap of de gemeente wezen. Als deze niet onder uw verantwoordelijkheid valt, dan meldt u dit bij de juiste instantie. Valt hij wel onder uw verantwoording, dan kunnen wij deze voor u ledigen. Ook het opgraven en het onderhoud kunnen wij voor u verzorgen.
Foto van Septictank of IBA vol? Achtergrond lijnen
Foto van Septictank of IBA vol? Achtergrond lijnen mobiel
Foto van Wat is een IBA? En hoe kan deze verstopt raken?

Wat is een IBA? En hoe kan deze verstopt raken?

Wat is een IBA? Een IBA is een kleine waterzuivering. Als u in het buitengebied woont en er geen riool ligt dan had je de septictank. Deze is vervangen door de IBA. Na een aantal jaar kan het wezen dat deze geledigd moet worden, omdat hij vol zit met rioolslib en ander vuil.
Gebruik geen chemische ontstoppingsmiddelen, dit kan het proces in een septictank of IBA negatief beïnvloeden.
Foto van Hoe werkt een septictank?

Hoe werkt een septictank?

Een septictank is een put met meerdere compartimenten. Hier moet het water overheen en onderdoor. In de septictank zitten bacteriën die ervoor zorgen dat alles verteerd wordt. Op de bodem krijg je een dikke laag rioolslib. Wanneer deze laag te dik wordt, dan werkt de put niet meer. Afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid personen die er gebruik van maken, moet deze wel eens leeggehaald worden. Dat kan heel verschillend zijn qua tijdsbestek. Deze kunnen wij voor u ledigen.
© 2024 Boers vof. Website ontwikkeld door BoersWeb